Η διάγνωση του σμηγματορροϊκού εκζέματος βασίζεται στην εμφάνιση και τη θέση των δερματικών βλαβών. Από τη συνέντευξη μια σημαντική πληροφορία είναι η συνύπαρξη του σμήγματος στον ασθενή. Η διαφοροποίηση λαμβάνει υπόψη ψωρίαση, δερματοφυτότωση και ροζ πιτυρίδα του Gibert, καθώς και άλλες ασθένειες που εμφανίζονται με δερματικές βλάβες παρόμοιες με αυτές που παρατηρούνται στο σμηγματορροϊκό έκζεμα.
Θεραπεία του σμηγματορροϊκού εκζέματος
Η θεραπεία του σμηγματορροϊκού εκζέματος μπορεί να είναι τοπική ή γενική. Ανάλογα με τον τύπο της βλάβης χρησιμοποιούνται συμπιέσεις, κρέμες, αερολύματα με γλυκοστεροειδή και αντιβιοτικά ή απολυμαντικά.
Νεογέννητο σμηγματορροϊκό έκζεμα
Το νεογέννητο σμηγματορροϊκό έκζεμα είναι ένα έκζεμα και σμηγματορροϊκή βλάβη, ειδικά στις πτυχές του τριχωτού της κεφαλής και του δέρματος, που συμβαίνουν στα νεογέννητα κατά τους πρώτους μήνες της ζωής.
Αυτές οι αλλαγές προκαλούνται από ορμονικούς παράγοντες από τη μητέρα ή το παιδί κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής. Επιπλέον, οι μολύνσεις ζύμης του δέρματος και του γαστρεντερικού σωλήνα μπορεί να είναι σημαντικές. Η ασθένεια εκδηλώνεται με την παρουσία στρωματοποιημένων κηλίδων και ελαφρού κνησμού.
Η πορεία του σμηγματορροϊκού εκζέματος στα νεογέννητα είναι πολλών μηνών, αλλά οι αλλοιώσεις του δέρματος εξαφανίζονται αυθόρμητα και δεν έχουν την τάση να μετατρέπονται. Η νόσος διαφοροποιεί μεταξύ του ατοπικού παιδικού εκζέματος, της ερυθροδερμικής σμηγματορροϊκής δερματίτιδας και της χ-ιστιοκυττάρωσης.
Η θεραπεία του νεογνικού σμηγματορροϊκού εκζέματος είναι παρόμοια με αυτή του ενήλικου σμηγματορροϊκού εκζέματος. Συνιστάται η χρήση αντιμυκητιακών φαρμάκων στα νεογέννητα, π.χ.
Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis